06 - 1277 5094

Hulp bij het verbeteren van je relatie

Wanneer er spanningen zijn tussen jou en je partner, jullie elkaar niet meer begrijpen en/of je seksuele relatie nog maar weinig voorstelt, zet dat alles in je leven onder druk. Ooit waren jullie zo verliefd en nu lijkt je relatie kil, afstandelijk en vol irritaties. Ook kinderen hebben vaak te lijden onder de gespannen sfeer in huis.

Als je het graag anders wil doen en weer met harmonie en plezier van jullie samenzijn wil genieten, maar je er samen niet uit lijkt te komen, dan zijn jullie bij mij aan het juiste adres. Als ervaren psycholoog en relatietherapeut in Leiden help ik jullie om de negatieve spiraal te doorbreken en weer met openheid, respect en wederzijds begrip over jullie wensen, frustraties, liefde en toekomstbeeld te praten. En als je er echt voor wilt gaan, zul je zien dat er soms in korte tijd al veel kan veranderen.

Verwachtingen uitspreken

Een van de onderliggende oorzaken bij relatieproblemen is het hebben van verkeerde verwachtingen over de ander. De één wil bijvoorbeeld graag vaak op stap met vrienden, terwijl de ander meer samen wil doen. Het is belangrijk die wensen en verwachtingen uit te spreken. Open communicatie leidt tot meer begrip en brengt je weer dichter tot elkaar.

Afgenomen intimiteit

Een andere oorzaak van veel relatieproblemen is het drukke dagelijks leven. Werk, gezin, sociale contacten slokken alle tijd op. Daardoor blijft er weinig tijd en energie over voor intimiteit en seksualiteit. Partners raken zo emotioneel van elkaar verwijderd. Door onbegrip en afstand kun je je eenzaam gaan voelen.

Werken aan een fijne relatie: stap naar een relatietherapeut in Leiden

Kom je er samen niet uit, schroom dan niet om een afspraak te maken voor relatietherapie. Relatieproblemen kun je oplossen door erover te praten en daarbij kan je vaak niet zonder hulp van buitenaf. Wacht niet te lang met de stap naar een relatietherapeut. Je kunt beter op tijd de problemen aanpakken, dan wachten tot de relatie helemaal op de klippen loopt. De kern van de oplossing ligt onder andere in het herstel van jullie emotionele verbinding.


Psycholoog Ludwig leiden
Yvonne Ludwig
  • Geregistreerd psycholoog
  • Vergoeding mogelijk
  • Ook zonder verwijsbrief
Vraag of interesse?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik hoor graag van je!

contact