06 - 1277 5094

Traumaverwerking

Een schokkende gebeurtenis, een aangrijpende ervaring, een gevoel van machteloosheid en hulpeloosheid. Wie traumatische ervaringen niet goed heeft verwerkt, kan daar zelfs jaren later nog last van krijgen. Verschijnselen als slapeloosheid, gebrek aan concentratie en boosheid bij de kleinste tegenslag kunnen wijzen op een onverwerkte traumatische ervaring.

Ontwikkeling van een PTSS

Als je in de stress van een traumatische ervaring blijft hangen, kun je een posttraumatische stressstoornis (PTSS) ontwikkelen. Je blijft dan constant alert op mogelijk gevaar en je kunt je slecht op andere dingen concentreren. Dit kost zoveel energie, dat je uitgeput kunt raken. Andere mogelijke verschijnselen zijn herbeleving en flashbacks van de gebeurtenis, nachtmerries en schrik- en vermijdingsreacties. Je bent zo bezig met de traumatische ervaring, dat je minder aandacht hebt voor het hier en nu of voor de toekomst.

Effectieve therapie: EMDR

In het verleden was het moeilijk om van een PTSS af te komen, maar gelukkig bestaat hiervoor tegenwoordig een heel effectieve therapie: EMDR. In mijn praktijk in Leiden heb ik deze therapie al vaak ingezet om mensen te helpen hun trauma te verwerken. Dit kan, soms heel verrassend, in korte tijd zonder lange gesprekken.

Kom langs voor een kennismaking

Spreekt mijn werkwijze je aan en wil je graag langskomen voor een intake, dan nodig ik je graag uit voor een kennismaking. Neem hiervoor gerust contact met mij op via deze site.
Psycholoog Ludwig leiden
Yvonne Ludwig
  • Geregistreerd psycholoog
  • Vergoeding mogelijk
  • Ook zonder verwijsbrief
Vraag of interesse?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik hoor graag van je!

contact